22 Kasım 2024 Cuma

Yılan Benzeri Heykelcikler Hakkında (Sözde Reptilian Heykelleri)

 


Mezopotamya'da  bulunmuş  tarih  öncesine  ait (yazı öncesi döneme ait) bazı  heykelcikler Anunnaki  mitolojisini  istismar  edenler  tarafından  bir  kanıtmış gibi kullanılmaktadır.    Aşağıda  Dr.  Michael S. Heiser'ın konu  hakkındaki  kısa  cevabını  izleyebilirsiniz.  


I often get  sent  pictures of what are purported to be and what to our  eye looks like some sort of  serpentine feminine figüre some sort of figurine or idol or something from mesopotamia  with some note  about aha you know here is  an anunnaki the anunnaki or the reptilian race that conrols the planet yada yada yada... well.


 These  figures are  actually very  well  known. They  are  from in many  cases site  called Ubaid  or cemdet  nasser period  in mesopotamian  archaelogy the  the problem  for the  ancient  astronaut  theorists is that all of  these  figurines are  pre historic. Just go  up you know Google them Google ubaid  u b a i d on the internet with figurine and  put something in like serpent or  reptile or something you are going to get İnformation on them they are all prehistoric sites which means by  definition they were created and put there before writing. Why is  that important because there was  never been a  single shred of  writing shrinked single piece single tablet single line of  anything that has these figurines identified there is  no  basis there is  no  evidence in  mesopotamian archaelogy in he history of  the  field that  connects these figurines with the  anunnaki that is  entirely invented connection. So  right away you  have fundamental problem. You  can  not  use these  figurines as proof  of the  worship of the Anunnaki when   we  have no  idea at  least we  care what the  mesopotamian mesopotamian said or  in this  case couldn't say. because they couldn't write yet if  we care about what the  mesopotamians left us if  we are gonna honor that we can't make  these claims the have no bais in the  evidantiary record. This is something that people who promote the ideas just  never  seem  to  come across  or conveniently ignore for the  sake  of their  audience. Because  they  want  you  to  believe that  wow  some  archaelogists found anunnaki. well. 
 No they than  they found a figure that  sort of looks like a reptilian head  or a  serpent figure or  something  and  about  that serpent  iconography, serpent  idols  and what not  are  fairly  common in the  ancient near  east and  I  think  the reasons  are  fairly simple.  Serpent were  often looked  as a figures  associated with  healing  and  rebirth and  life and  the  reason for  that is simple. You are  dealing  with  a pre-scientic  culture and  to  them  when they see  a  serpent shed  its skin it speaks of  rebirth almost  as  if it's  being  reborn regenerated made  new  so it  naturally became  a  symbol  for regenerative  power, healing  power and  regeneration. So  the  fact  that serpent  figures  were venerated  in such a  way isn't  surprising to me at all but there's actually  no  evidence that connects them in  any way with the  anunnaki and so this is another  point that sitchin has literally invented.

Türkçe Çevirisi:


Bana sık sık,  şu ifade edilmiş olanların resimleri gönderiliyor ve bizim gözümüze bir çeşit yılan gibi görünen kadın figürü, bir çeşit heykelcik veya put ya da Mezopotamya'dan bir şey şuna benzer bir notla birlikte (gönderiliyor):   aha, biliyorsunuz burada bir Anunnaki var, gezegeni kontrol eden Anunnaki veya reptilian(sürüngen) ırkı, vs. vs. vs. Hoş.

Bu figürler aslında çok iyi biliniyor. Bunlar birçok durumda Mezopotamya arkeolojisinde Ubaid veya Cemdet Nasser dönemi olarak adlandırılan yerden geliyor. Antik astronot teorisyenleri için sorun, bu figürlerin hepsinin tarih öncesine ait olmasıdır. Sadece Google'a gidin,  biliyorsunuz, internette Google(a) Ubaid   U - b -  a -  i - d  (yazın)  ve (ilaveten) yılan veya sürüngen veya benzeri bir şey yazın, heykelciklerle ilgili arama yapın  onlar hakkında bilgi edineceksiniz. Bunların hepsi tarih öncesi alanlar, yani tanım gereği yazıdan önce üretilmişler ve oraya yerleştirilmişler. Bu neden önemli çünkü hiçbir zaman bu figürinlerin tanımlandığı tek bir yazı parçası, tek bir tablet, tek bir satır, küçültülmüş tek bir parça, hiçbir şey olmadı. Mezopotamya arkeolojisinde, alanın tarihinde, bu heykelcikleri Anunnakilerle ilişkilendiren hiçbir kanıt yok. Tamamen uydurma bir bağlantı. Yani doğrudan doğruya temel bir sorunla karşı karşıyasınız. Hiçbir fikrimiz yokken bu heykelcikleri Anunnaki ibadetinin kanıtı olarak kullanamazsınız, en azından Mezopotamyalıların ne söylediğini veya bu durumda ne söyleyemediğini umursarız. Çünkü henüz yazamıyorlardı. Mezopotamyalıların bize ne bıraktığını umursarsak, buna saygı göstereceksek, bu iddiaları ortaya atamayız; bu iddiaların kanıt kayıtlarında hiçbir dayanağı yoktur. Bu öyle bir şey ki, malum fikirleri destekleyen insanlar  asla karşımıza çıkmıyor veya izleyicilerinin hatırına uygun bir şekilde (bizi) görmezden geliyorlar. Çünkü sizin şuna inanmanızı istiyorlar:  vay canına, bazı arkeologlar anunnaki bulmuşlar. Hoş.

Hayır, daha sonra sürüngen kafasına veya yılan figürüne benzeyen bir figür buldular ve yılan ikonografisi, yılan putları ve benzeri şeyler antik Yakın Doğu'da oldukça yaygındır ve bunun sebeplerinin oldukça basit olduğunu düşünüyorum. Yılan, genellikle şifa, yeniden doğuş ve yaşamla ilişkilendirilen bir figür olarak görülmüştür ve bunun nedeni basittir. Bilim öncesi bir kültürle karşı karşıyasınız ve onlar için bir yılanın derisini değiştirdiğini gördüklerinde bu yeniden doğuştan söz eder.  Sanki yeniden doğuyor, rejenere olmuş  oluşu  (onu) yeniliyor.  Böylece doğal olarak yenileyici gücün, şifa gücünün ve yenilenmenin sembolü haline geldi. Bu yüzden yılan figürlerinin bu şekilde kutsallaştırılması benim için hiçte şaşırtıcı değil fakat aslında onları anunnakilerle herhangi bir şekilde ilişkilendiren hiçbir kanıt yok ve bu da tam anlamıyla Sitchin'in  uydurduğu  bir başka husus.



Konu ile İlgili Diğer Bulgular ve Argümanlar

Yılan başlı olduğuna  emin miyiz?

Öncelikle  herkesin  bu  heykeli yılana  benzetmediğinin altını  çizmek istiyorum.  Aşağıda  Pennsylvania Üniversitesine  bağlı bir  sayfada  bu  heykelin  resimleri  sunulmuş  ve  altındaki  açıklama yazısında  hiçte  yılana  benzetilmemiş. 



 Figure 26. Archaic feminine clay figurines of al-‘Ubaid period, with bird-like heads and bitumen wigs
Museum Object Numbers: 31-16-733  

 Çevirisi: Şekil 26. El-Ubeyd dönemine ait kuş benzeri başları ve bitüm perukları olan arkaik kadın kil figürinleri

(Görselin kaynağı: https://www.penn.museum/sites/bulletin/2590/

)


Sümerlerin  Neden  Haberi  Yok

Ord. Prof.  Benno  Landsbergerin  makalesinde  kullandığı  şemayı alıntılıyorum Mezopotamyada ki dönemlere  dikkat  çekmek istiyorum:


 Yılan başlı olduğu iddia edilen heykeller Ubeyd (Obaid/Ubaid) döneminden geliyor. Sümerlerin Mezopotamyaya  dışardan  geldikleri ve  mevcut  kültürle kaynaşarak  yeni  bir  sayfa  açtıkları  kabul  ediliyor.  prof.  Landsberger  bu  kabulün  dayanaklarını  yazmış  olduğu  üçlü bir  makale dizisinde  ifade  etmiş  bulunuyor.  İlk şehir   devletleride ilk yazıda  Sümerler  döneminde bulunuyor. Burada  dikkat  çekmek istediğim  husus  şu:

Yılan  başlı olduğu  söylenen  heykeller Sümer öncesi  döneme  ait.  Sümerlerde ise  hiçbir yılan  başlı heykele  rastlanmış  değil. Hatta mitolojilerindeki  tanrıların tamamına  yakını insan  şeklinde düşünülmüş. internette  popüler  olan  kartal  başlı adamlar ise Akadlara  aitler. Sümer  mitolojisinde hiçbir  yılan  başlı  adama  rastlanmaması neden önemli?  Anunnaki  terimi Sümer  mitolojisindeki  tanrılar için  kullanılıyor ve bu  durumda  yılan   başlı  bir  anunnnaki  yoktur  diyebiliriz. Dahası eğer yılan  başlı  uzaylılar  Mezopotamya 'ya  gelipte insanlar  onları  gördükleri  için    bu heykelciği  yapmış  olsalardı herhalde  Sümerlerde de  yılan  başlı  bir  anunnaki  olurdu. Sümerlerin  Mezopotamyaya  gelerek  Ubeyd  kültürüyle  kendi  kültürlerini  birleştirip  yeni  bir  sayfa  açtığını  yeniden  hatırlatıırım.  Eğer  Ubeyd  döneminin sözde  yılan  başlı  heykelinin ardında  uzaylı/reptilian iddiasının  kast  ettiği cinsten  bir  gerçeklik olsaydı  Sümerlerinde  mitolojisinde  buna  rastlanması  beklenirdi. Evet  soru  açık:  Sümerlerin  neden  yılan kafalı , uzaylı, sözde  tanrılardan  haberi  yok? Maalesef  internette  bu  heykelcikler  anunnaki  heykeli  olarak insanlara tanıtılıyor.

Bu  bölümde  söylediklerimi  desteklemesi  için  prof.  Benno  Landsbergerin  makalesinden  ilgili  bölümü alıntılıyorum:

Tanrılar sisteminin inkişafını heyeti umumiyesiyle alacak olursak, bu sistem bize halâ bir mucize, çözülmemiş bir muamma kalmaktan ileri gidemez. Ay şehri olan Ur'da Cemdet - Nasr devrinde ay'a ait hiç bir sembol yoktur, ve yine meselâ gök tanrısı ile kızının tapıldığı Uruk şehrinde de Cemdet - Nasr devrinde, onlara ait hiç bir sembole rastlanmaz. Bilâkis bu devirde iki şehirde de (Dergi, II. cild, S. 421 de söylediğimiz gibi) totemistik mücerred remizler vardır. Er - hanedan devrinden itibaren tanrılar istisnasız olarak insan şeklinde tasvir edilmeğe başlanırlar. Bey veyahut sahibe ünvanlarını taşırlar. Bu ünvanı taşımayan yalnız dört tanrı vardır. Bunlar temsil ettikleri objenin ismini bey veya sahibe ünvanı almaksızın taşırlar. Bu dört tanrının ismi, sema, güneş, ay ve fırtınadır. Mamafi bu dört tanrı da insan olarak tasvir edilirler. 

kaynak:https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2152392 SÜMERLERİN KÜLTÜR SAHASINDAKİ BAŞARILARI Prof. Dr. B. Landsberger

Antik  Mısırlıların Yılan Kafalı Adamları

Antik  Mısırlıların  kendi  yazı  sistemleri  olduğu için çizdikleri  yılan  kafalı  adamlarla  neyi kastettiklerini biliyoruz.  Ölüler için  hazırladıkları  kitabelerde  çizdikleri  bu  yılan  başlı figürlerin öbür  dünyada  ölünün muhatap  olacağına inandıkları  ilahi varlıklar  olarak  düşünülmüş olduğunu görüyoruz.  Çizimler  yazılı  açıklamayla desteklendiği  için  bundan  emin  olabiliyoruz.  Yani  Antik  Mısırlıların  yılan  başlı adam tasvirleri uzaylıları  değil inançlarındaki  ilahi/ruhani varlıkları anlatıyor.  Şu halde   yazısı olmayan Ubeyd döneminin Mezopotamyalıları da benzer inanışlarla ruhani  yada  ilahi  varlıkları  kastederek  heykelciklerini hazırlamış olamaz mı? Aşağıda  Antik  Mısırlıların yılan  başlı adam   tasvirlerine   dair  örnekler  sunmayı  planlıyorum. 

Bu bölüm yakında tamamlanacaktır inş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder