20 Nisan 2019 Cumartesi

MAYA ROKETİ ÇÜRÜTÜLDÜ: Pacal's Rocket İddiası Çürütüldü


Antik Maya uygarlığının krallarından Pacal'ın mezarının lahit kapağına yapılmış olan rölyef bir takım soru işaretleri oluşturmuştu. Antik astronot teorisyenleri burada tasvir edilen şeyin bir roket olduğunu ve Kral Pacal'ın onu idare ederken tasvir edilmiş olduğunu iddia etmişlerdi. Peki rölyefin bu şekilde yorumlanması mümkün mü? Yoksa rölyefteki figürlerin daha makul açıklamaları var mı? Aşağıdaki videoyu Sonuna kadar izlerseniz roket yorumunun beyhude bir yorum olduğunu göreceksiniz.
Videoda belirtilen dipnotlara ulaşabileceğiniz sayfa ve videonun ingilizce metni: https://www.ancientaliensdebunked.com/pacal-s-rocket





2 yorum:

  1. ağacın kökleri yeraltı dünyası ise ve günesi yeraltı dünyasına itiyorsa pozisyon ters değil mi?

    YanıtlaSil
  2. itmek ifadesi biraz yerine oturmuyor sanırım. Kastedilenin şu olduğunu sanıyorum: Kral güneş canavarına biniyor ve güneş batıp yer altı dünyasına gidiyor. Antik Mısır inancında Güneş tanrısının güneşi adeta bir böceğin bir tezek topunu sürdüğü gibi gök yüzünde sürdüğüne inanıldığı ve bu yüzden Güneş tanrısı sembolü diye tezek böceğinin kullanıldığı yorumu yapılmaktadır. Buradada kralın Güneş canavarına biniyor olmasından ötürü yer altına olan yolculuğun yani güneşin batmasının kral sayesinde olduğu şeklinde bir inancın olduğu şeklinde bir yorum akla gelmektedir ama belkide güneşe binmesi sebebiyle bu yorumu yapmak doğru olmayabilir. Neticede bilim insanları da tahminde bulunup yorum yapmış oluyor çoğu durumda. Buradaki asıl mesele bu çizimin bir mezarın lahit kapağında oluşu ve alem değiştirmeye vesile olarak görülen yılanında çizimde olması sebebiyle yapılan tasvirin "ölüm" bağlamında düşünülmesinin makul olacağıdır. Ağacın üst tarafında göksel kuşunda olması Dünya ağacı oluşunu kuvvetlendirmektedir.

    YanıtlaSil