15 Ekim 2018 Pazartesi

Muazzez Hanım Nibiru Hakkında Ne Düşünüyor?


Hiç Şu soruyu sordunuz mu:
  Zecharia Sitchin'in tezleri hakkında, ülkemizin tanınmış bir Sümeroloğu olan Muazzez İlmiye Çığ hanım acaba ne düşünüyor?
Herhalde en iyisi  kendi ağzından dinlemektir.

Kral ve Ben programına katılmış olan Muazzez hanım kendisine Nibiru hakkında sorulduğu zaman bakın neler söylüyor:





Bu konuya ilgi duyuyorsanız aşağıdaki yazıyıda öneriyorum:


ENKİ'NİN TABLETLERİ NEREDE BULUNDU?



2 yorum:

  1. Öncelikle sayın ilmiye hanım ben düşünmüyorum diyor Zecharianın tezleri 100de 100 yalandır demiyor , ben özellikle bakmadım araştırmadım diyor ama ayrıca 5 gezegenden bahsediyorlar tabletin üzerinde sayarsanız 12 tane gezegen var. Burçlardan bahsediliyor , burçlarda gezegenlerle ilişkilidir zaten. Zecharia Sitchin "ben kesin kanıtladım yazdıklarım bilimsel olarak dogrudur" demiyor , öngörü , keşif ve teorilerinden bahsediyor. İnanırsınız inanmazsınız size kalmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın okuyucu şu soruyu sormanızı rica ediyorum: Eğer Sümerler 12 tane gezegen çiziyorsalar neden gözlemlerini kaydettikleri tabletlerde sadece beş gezegenden bahsediyorlar? Aslında 7 gezegenden bahsediliyor ve bunlardan ikisi Güneş ile Ay. Ki buda aslında ne denli "ileri düzey" astronomi bilgileri olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan VA243 mührü üzerindeki tasvirin 12 gezegen düşüncesiyle bir alakası yoktur. Bu tasvirin makul bir analizini ve daha makul yorumlamasını şu yazıda bulabilirsiniz:
      https://antikyalanlar.blogspot.com/2018/02/12-gezegen-efsanesi-va-243-muhrunun.html
      Yazı bana ait değil ben bu akademik makaleyi çevirmiş oldum sadece. Eğer gerçekten ilgiliyseniz iyi okumalar dilerim.

      Sil